VVD Zevenaar werkt aan meer woonruimte in Zevenaar

VVD Zevenaar wil bouwen aan meer woonruimte in de Gemeente Zevenaar. Een eerste stap hiervoor is in de raadsvergadering van afgelopen woensdag gezet. VVD Zevenaar heeft een motie ingediend om de mogelijkheden voor bouwen op boerenerven te verruimen en de processen die hierbij komen kijken te versnellen. Deze motie is unaniem door de raad van Zevenaar aangenomen.

Bouwen Bouwen Bouwen

De noodzaak voor zo’n motie is hoog. Terwijl we midden in een woningcrisis zitten, waarbij een tekort aan woningen de huizenprijzen tot recordhoogte doen oplopen, moeten veel agrariërs juist noodgedwongen stoppen. Het NVM concludeert bijvoorbeeld dat in 2030 50 procent van de vrijkomende agrarische bebouwing leegstaat, dit gaat landelijk om 15 miljoen vierkante meter aan agrarisch vastgoed.

 

Deze leegstand komt de landschappelijke kwaliteit van het buitengebied in de Gemeente Zevenaar niet ten goede en zou in de toekomst kunnen zorgen voor verloedering van het buitengebied. Ongebruikte stallen blijven wegens hoge sloopkosten vaak staan. Daarnaast zijn zulke locaties aantrekkelijk voor drugscriminelen.

 

Bij de motie van VVD Zevenaar snijdt het mes aan twee kanten. Aan de ene kant zorgt de verruiming van mogelijkheden tot bouwen op het boerenerf voor meer woonruimte voor inwoners van Zevenaar. Het bevordert de landschappelijke kwaliteit van de buitengebieden en biedt meer mogelijkheden om in een landelijke omgeving te wonen. Daarnaast zorgt het ook voor een financiële oplossing voor agrariërs die vaak noodgedwongen moeten stoppen.

 

Ook in de komende vier jaar willen we verder bouwen aan Gemeente Zevenaar. Vind jij het ook belangrijk dat er meer betaalbare woningen beschikbaar komen in Zevenaar. Stem dan 14, 15, of 16 maart op VVD Zevenaar.