Verbeterplan doelgroepenvervoer

Raadsvoorstel Verbeterplan Doelgroepenvervoer 2024-2025 Woensdag 27 maart jongstleden is het Verbeterplan Doelgroepenvervoer in de raad behandeld. Als Gemeente Zevenaar is het onze missie om een dynamische en inclusieve samenleving te bevorderen, waarbij individuele vrijheid en zelfredzaamheid standpunten zijn die wij vanuit de VVD hoog in het vaandel hebben staan. Dit plan, opgesteld in lijn met het coalitieakkoord 2022-2026, richt zich op het verlagen van de kosten van het doelgroepenvervoer, terwijl de kwaliteit en toegankelijkheid behouden blijven. Door middel van investeringen in een projectleider, WMO vervoersconsulenten en maatregelen, streven we naar een effectievere werkwijze en instroombeheersing, wat resulteert in verdere kostenbesparingen zonder essentiële dienstverlening uit het oog te verliezen.

Raadsvoorstel Verbeterplan Doelgroepenvervoer 2024-2025

 

Woensdag 27 maart jongstleden is het Verbeterplan Doelgroepenvervoer in de raad behandeld.

Als Gemeente Zevenaar is het onze missie om een dynamische en inclusieve samenleving te bevorderen, waarbij individuele vrijheid en zelfredzaamheid standpunten zijn die wij vanuit de VVD hoog in het vaandel hebben staan.

Dit plan, opgesteld in lijn met het coalitieakkoord 2022-2026, richt zich op het verlagen van de kosten van het doelgroepenvervoer, terwijl de kwaliteit en toegankelijkheid behouden blijven. Door middel van investeringen in een projectleider, WMO vervoersconsulenten en maatregelen, streven we naar een effectievere werkwijze en instroombeheersing, wat resulteert in verdere kostenbesparingen zonder essentiële dienstverlening uit het oog te verliezen.

Als VVD omarmen we het principe van zelfredzaamheid, waarbij we geloven in het stimuleren van individuen om hun eigen weg te vinden en actief deel te nemen aan de maatschappij. Dit streven vormt de kern van ons beleid, waarbij we burgers aanmoedigen om hun eigen mogelijkheden te benutten en zelfstandig te functioneren.

Tegelijkertijd erkennen we dat er momenten zijn waarop ondersteuning vanuit de gemeente essentieel is. Of het nu gaat om het bieden van doelgerichte hulp, het verstrekken van voorzieningen of het creëren van een toegankelijk vervoerssysteem.

In lijn met onze liberale waarden streven we dus naar een evenwicht tussen zelfredzaamheid en gemeentelijke ondersteuning. Door burgers de ruimte te geven om zelf hun weg te vinden bevorderen we hun autonomie en versterken we de veerkracht van onze samenleving als geheel.  Daarnaast verzekeren we dat er niemand achterblijft, door toegankelijke en effectieve ondersteuning te bieden aan diegenen die het nodig hebben.

Met het verbeterplan  doelgroepenvervoer zetten we een stap in de richting van een gemeenschap waarbij zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en waar de gemeente ondersteuning biedt waar nodig. Samen werken we aan een veerkrachtige samenleving waarin iedereen de kans krijgt om volledig deel te nemen en zijn of haar potentieel te benutten.