VVD wil tempo maken met de nieuwbouw van IKC de Wissel en woningbouw Vestersbos

De VVD heeft bij het college aangedrongen om na de besluitvorming tempo te maken en aan de slag te gaan met de ontwikkeling van woningbouw op Vestersbos en de scholen en gymzaal de Brug. De VVD is daarom blij dat dit voortvarend is opgepakt en er op de locatie Vincent van Gogh gewerkt wordt aan een plan voor een nieuw schoolgebouw voor IKC De Wissel en er een concreet plan wordt uitgewerkt voor woningbouw op het Vestersbos.

Woning en nieuwe basisscholen. Twee onderwerpen waarvan iedereen vindt dat er een keuze en tempo gemaakt moet worden. De locatie Vestersbos, van de oude technische school, is al jaren een vraagstuk geweest. Gaan we voor woningbouw of scholen? 1 november is er een duidelijke keuze gemaakt door de gemeenteraad. Geen scholen op de locatie Vestersbos maar woningen. De VVD heeft zich altijd hard gemaakt voor woningen op het Vestersbos. Reden voor de VVD om hierop in te zetten is dat het een centrale locatie is in het centrum en dicht bij voorzieningen als openbaar vervoer. Een ideale locatie voor een combinatie woningen voor starters, gezinnen, doorstroomwoningen voor ouderen of iedereen die graag in het centrum wil wonen.

 

Een goede onderwijslocatie en gebouw vindt de VVD belangrijk voor onze talenten voor de toekomst. Voor ons was de locatie Vestersbos niet de aangewezen locatie. De VVD vindt dat scholen daar moeten staan waar de leerlingen wonen. Voor ons betekend dat dus in het hart van de wijken. Hiernaast heeft een school een bredere functie naast onderwijs maar ook een plek voor kinderen om te spelen na de schooltijd.