Berno Stokman

Berno Stokman

Berno Stokman

 

Ik wil mij graag aan u voorstellen. Zodat u een beeld krijgt wie ik ben, wat ik doe en waarom ik juist voor de VVD op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van de gemeente Zevenaar sta.

 

Wie ben ik

Ik ben Berno Stokman (54 jaar) ben geboren in Zevenaar en opgegroeid in het prachtige dorp Oud-Zevenaar. Ben getrouwd met Suzanne en heb 3 kinderen in de leeftijd tussen 15 en 20 jaar. In mijn vrije tijd ben ik vaak buiten aan het sporten (tennissen, fietsen) of langs de lijn voetbal kijken bij mijn zoon en dochter.
Muziek maken bij harmonie Martinus geeft mij veel ontspanning en energie.
Ik ben daar ook al jaren actief in het bestuur en in een aantal commissies.

 

Hoe zie ik mezelf

Ik zie mezelf als verbinder, doorzetter en ben resultaatgericht. Ik vind dat elke mening en standpunt telt en gehoord moet worden. Samenwerking is een krachtig middel om met goede plannen iets voor elkaar te krijgen.
Het verkiezingsprogramma van de VVD geeft een heldere koers voor de komende jaren. Het team heeft veel kwaliteit in huis. Ik wil daar graag aan bijdragen.

 

Wat doe ik in mijn dagelijks leven

In ben werkzaam in de Achterhoek bij de gemeente Doetinchem. De slogan ‘Dr-an’ past goed bij mijn functie als projectleider. Ik hou me bezig met grootschalige gebiedsontwikkelingen (nieuwbouw) en infraprojecten (aanleg van wegen).
Ik ben goed bekend met de gemeentelijke politiek. De agenda van de raad kent veel onderwerpen zoals wonen, werken, onderwijs, centrumvoorzieningen, recreatie, natuur, sport en cultuur, sociale voorzieningen, et cetera. Best een uitdaging om daar steeds goede afgewogen besluiten over te nemen. Burgers hebben inspraak en kunnen via de raad aandacht vragen en voor hun belangen opkomen. 

Waar liggen mij interesses
De onderwerpen wonen en werken, sport en cultuur hebben mijn bijzondere interesse.
Maar ook het behoud van het verenigingsleven en de leefbaarheid in dorpen.
Verder houd ik mij ook graag bezig met het onderwerp duurzaamheid en natuur.
Met mijn opleiding milieukunde (HAS) kan ik goed het belang daarvan inschatten.

Waarom op de lijst van VVD Zevenaar
Ik ben muzikant, dus voor mij is samenspel belangrijk. Naar elkaar luisteren en uiteindelijk prachtige muziek maken voor een breed publiek. Daar hoort een mooie solo bij, maar ook een solide begeleiding met warme klanken.
Eigenlijk werkt dat in de politiek en bij VVD Zevenaar ook zo. In het team zitten goede mensen die met veel energie het VVD-geluid laten horen. Ik draag daar graag een steentje aan bij. Met veel stemmen van u wordt het geluid beter hoorbaar en wordt de muziek steeds mooier.