Christian Peters

Christian Peters

Welkom op mijn pagina. Ik ben Christian Peters, 27, opgegroeid in Bemmel en daarna gaan studeren in Tilburg. Na afronding van de opleidingen International Business Administration en Accountancy ben ik in Tilburg ook begonnen aan een PhD en daar momenteel mee bezig. Sinds 2020 woon ik samen met mijn vriendin in Oud-Zevenaar. Omringd door de mooie natuur en de mooie kernen genieten we dagelijks van al het moois dat Gemeente Zevenaar te bieden heeft. Ik voel me hier erg thuis en zet mij binnen VVD Zevenaar dan ook graag in voor deze mooie gemeente.

 

Sinds mijn 18e ben ik lid van de VVD. Het liberale gedachtengoed is mij altijd met de paplepel ingegoten en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Daarom ben ik al meer dan vijf jaar actief in diverse bestuursfuncties binnen de VVD. Ik ben momenteel secretaris binnen het Lokaal Netwerk Liemers-Lingewaard en heb in het verleden diverse bestuursfuncties vervuld binnen het Lokaal Netwerk en lokale afdelingen van de VVD.

 

Een belangrijke kernwaarde is voor mij dat elk individu zijn eigen zelfontplooiing vorm kan geven en hierbij iedereen gelijke kansen krijgt. Hierbij staan vrijheid en deregulering voorop, waarbij een solide sociaal vangnet belangrijk is. In de Gemeente Zevenaar vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor mensen om initiatieven te ontplooien. Deze initiatieven zorgen voor bruisende bourgondische centra en een rijk verenigingsleven binnen onze gemeente. Voor zulke initiatieven moet ruimte zijn en hier moet de gemeente een faciliterende in plaats van een beperkende rol spelen.

 

In het dagelijks leven werk ik als promovendus aan de Universiteit van Tilburg. In mijn proefschrift doe ik onderzoek naar de kwaliteit van accountantscontroles en belastingontwijking door ondernemingen. Ik vind het belangrijk dat er onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar deze onderwerpen omdat ze beide van groot maatschappelijk belang zijn. Daarnaast geef ik les in het vak 'Inleiding Boekhouden'. Daarmee hoop ik een bijdrage te mogen leveren aan het opleiden van een nieuwe generatie financieel professionals.

 

In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik loop graag hard, zit graag op de racefiets (o.a. bij TC De Liemers) en in het weekend loop ik graag samen met mijn vader een ronde op de golfbaan.